Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi

Tužina Gro(o)ve Warm up 2022

Tužina Gro(o)ve Warm up 2022

Termín: 26.3.2022, 19:00

Tužina Gro(o)ve Warm up

sobota 26. marec 2022 o 19:00 h

Piano Music Club Prievidza

 

Môžete sa tešiť na naše lokálne klenoty Dissmatik a Bedña, čerešničkou na torte budú skvelí WWW Neurobeat.

Vstupenky za 10 eur nakupujte priamo cez tootoot.fm/sk/events/6220ba516ce48905c821f650

POZOR! Počet vstupeniek je aktuálne obmedzený na 50 kusov! V závislosti od plánovanej zmeny vyhlášky ÚVZ SR upravíme aj kapacitu. Rovnako vás budeme informovať o čase otvorenia podujatia, takže nás nezabudnite sledovať 

 


Podujatie sa koná s finančnou podporou mesta Prievidza vo výške 1000 €

Podujatie sa koná s finančným príspevkom Hudobného fondu: https://www.hf.sk


 

WWW Neurobeat

Kapela vznikla začiatkom 90. rokov 20. storočia v Prahe a bola to jedna z prvých kapiel v rámci ČR, ktoré začali experimentovať s rapom. Kapela vo svojej tvorbe originálne spája prvky hip hopu, industrialu či elektroniky, a to za sprievodu živých hudobných nástrojov. Vďaka svojej autenticite a nápaditosti sú WWW vyhľadávanými tvorcami filmovej a divadelnej hudby.

WWW vystupovali aj na veľkých hudobných festivaloch Colours of Ostrava či Pohoda Festival a viackrát sa objavili aj na multižánrovom festivale Tužina Gro(o)ve.

 

Bedña

Bedña hrá tzv. hipster hop. Názov si vymyslel sám. Vznikol spojením hudobného štýlu, ktorým sa prezentuje a subkultúry hipsterov ako recesia na danú subkultúru.

Už na základnej škole ho očaril zahraničný stand-up a hudobná komédia. Vďaka internetu mal možnosť už od šestnástich prezentovať svoje piesne, po čom prichádzali prvé príležitosti na živé vystupovanie v škole, na divadelných festivaloch alebo na hudobno-poetických akciách a stand-upoch v ArtPointe pod taktovkou Zuzky Kráľovej.

Vo  svojich stand-upových vystúpenia spája hudbu s divadlom, ku ktorému mal odmalička blízko. 

Bedña účinkoval na vrcholnom festivale amatérskeho divadla Scénická žatva, na festivale Tužina Gro(o)ve  2021 a je pravidelným hosťom formátu Bratislavský kaviár Kuba Lužinu a Mateja Moška v KC Dunaj v Bratislave.

 

Dissmatik

Vznik kapely Dissmatik, ktorá vo svojej tvorbe mieša prvky rocku, rapu aj funku, sa datuje niekedy okolo roku 2019, kedy ju založil raper David Sihelský spoločne s gitaristom Vilom Černákom. S myšlienkou založiť kapelu sa pohrávali už od strednej školy, kedy spolu začali úzko spolupracovať a začali vznikať prvé demá. Kapelu ďalej tvoria basgitarista Adrián Rajnoha, gitarista Timotej Halenár a bubeník Adam Galbavý.

V tejto zostave kapela v decembri minulého roka vydala svoje prvé EP Na budúci týždeň. Obsahuje šesť skladieb, v ktorých kapela zaujímavým spôsobom mieša surovosť a melodiku. Medzi svojimi vplyvmi kapela uvádza Jimiho Hendrixa či kapely ako Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine a Limp Bizkit, a je to v ich tvorbe počuť.

 

S finančným príspevkom Hudobného fondu

Hudobný fond - logo

 

Tužina Groove warm up 2022 - plagát

Miesto konania

Piano Music Club Prievidza

Organizátor

OZ Groove a Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi