Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi

Tužina Gro(o)ve 2020

Tužina Gro(o)ve 2020

Termín: od 24.7.2020 do 25.7.2020

Existujú miesta, ktoré málokto pozná a existuje hudba, ktorá takéto miesta prirodzene dopĺňa. Spolu si ich vychutnáte na festivale Tužina Gro(o)ve.

Oáza na okraji lesov, ohraničená pohoriami Strážovských vrchov a Malej Fatry, to je Hatalisko v obci Tužina neďaleko Prievidze. Od roku 2016 tu pre vás každoročne pripravujeme festival skvelej hudby, oddychu a chutného jedla pre všetky vekové kategórie – festival Tužina Gro(o)ve. Aj v tomto roku otvárame jeho brány, preto neváhajte a príďte sa k nám zabaviť v dňoch 24. – 25. júla 2020.

Vstupenky online tu https://tootoot.fm/sk/events/5e4155f92c5ab10b5c1a5042?ref=codnes

Festival Tužina Gro(o)ve poskytuje priestor skôr alternatívnej hudobnej scéne rôznych žánrov od rocku, cez folk, blues, hip hop, až po experimentálnu a elektronickú hudbu. Svojim návštevníkom sa snaží predstavovať stálice hudobnej scény, ale aj nové projekty či začínajúce kapely prevažne zo Slovenska a Českej republiky, vrátane hudobníkov z okresu Prievidza.

Okrem hudby sa môžete zabaviť aj na rôznych sprievodných podujatiach – prednášky, prezentácie, premietania, aktivity pre deti, ale aj tradičný remeselný Gro(o)ve Market, Potulná čajovňa s vodnými fajkami či obľúbená stálica Jam stan – improvizačný priestor pre všetkých, ktorý si svoje hudobné nástroje nenechajú na víkend doma.

Vďaka priateľskému a otvorenému prístupu organizátorov, ale aj hostí, má každý návštevník pocit, že sem prirodzene patrí, že všetkých pozná a že sa tu môže cítiť skutočne uvoľnene a bezpečne. Túto atmosféru dotvára aj samotný areál festivalu v objatí okolitých hôr. Preto neváhajte, a objednávajte si lístky na festival Tužina Gro(o)ve už dnes!

line up je nasledovný (zatiaľ):

  • Bufet (SK)
  • Darkness Positive (SK) 
  • Chill on the Sun (SK) 
  • Katarína Máliková (SK) 
  • Longital (SK)
  • Matej Tále (SK) 
  • The Wilderness (SK) 
  • Tomáš Gregor (SK) 
  • Vojta Violinist (CZ)
  • Martin Geišberg
  • Vydrapená Bužírka Punk System
  • Tusté Baletky 
  • WWW Neurobeat

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Podujatie sa koná s finančným príspevkom Hudobný fond.

POZOR, ZMENA V PREDAJI VSTUPENIEK NA FESTIVAL TUŽINA GRO(O)VE 2020!

V dôsledku šírenia koronavírusu a prijatých opatrení, ktoré ako organizátori festivalu musíme dodržiavať, sme pristúpili k niekoľkým zmenám týkajúcich sa vstupeniek na Festival Tužina Gro(o)ve 2020. Chceme byť fér k svojim fanúšikom, sponzorom aj účinkujúcim, preto sme sa rozhodli obmedziť počet návštevníkov na festivale, aby sme mohli aj naďalej ponúkať vstupenky do súťaží (tie sa ešte chystajú, a nie len v online priestore) či nemuseli účtovať vstupné deťom do 150 cm. Museli sme spraviť niekoľko kompromisov, ale keď sme si porovnali štatistiky predajov z minulých rokov a zobrali do úvahy koronu, dohodli sme sa na nasledovných zmenách, platných pre tento ročník:

1. Permanentky za 15,00 € je možné zakúpiť do 30. 6. 2020 alebo do vypredania zostávajúcich kusov.
2. Ruší sa predaj vstupeniek na mieste – po vypredaní predpredajových vstupeniek za 15,00 eur si budete môcť zakúpiť permanentky IBA ONLINE za cenu 20,00 € v limitovanom počte 500 kusov.
3. Ruší sa predaj vstupeniek iba na sobotu.
4. Ruší sa predaj zvýhodnených vstupeniek pre obyvateľov obce Tužina – nakoľko kúpa týchto vstupeniek bola možná len priamo na mieste, tento rok sme ju zrušili. Určite ju však obnovíme na nasledujúcich ročníkoch.
5. Ruší sa predaj zvýhodnených vstupeniek pre držiteľov preukazov ZŤP a ZŤP-S – taktiež z dôvodu zrušenia predaja vstupeniek na mieste. Rovnako túto možnosť obnovíme na nasledujúcich ročníkoch.

Web: www.tuzinagroove.sk

Tužina Gro(o)ve - plagát

Miesto konania

Hatalisko Tužina

Zabezpečuje

OZ Groove

Organizátor

OZ Groove, RKC v Prievidzi a ostatní spoluorganizátori