Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi

ZRUŠENÉ! Výroba úkrytov pre záhradné živočíchy (25. 1. 2023)

Z dôvodu ochorenia lektorky Mgr. Tatiany Šolomekovej, PhD. sa akcia nekoná.


Hlavný organizátor Slovenský zväz ochrancov prírody a krajiny pre vás pripravil prednášku VÝROBA ÚKRYTOV PRE ZÁHRADNÉ ŽIVOČÍCHY, kde hlavnou témou budú ukážky úkrytov pre užitočné záhradné zvieratá, ako aj predstavenie hniezdiacich búdok pre rozmanité druhy vtákov a netopiere.

Od 15.00 do 16.00 h budú inštalované búdky v priľahlom parku Skotňa, od 16.00 h bude prednáška. Dozviete sa o výhodách a dôležitosti fungujúcich prírodných parkov a prídomových skupiniek stromov.

Taktiež budú prinesené na ukážku rôzne typy búdok a úkrytov, pre jednotlivé druhy vtákov. Budú prezentované aj skúsenosti ekologičky z riešenia renovácie stavieb s ohľadom na chránené živočíchy.

Prednášať bude odborníčka na ekológiu, Mgr. Tatiana Šolomeková, PhD.,

  • vyštudovaná ekologička so zameraním na krajinnú ekológiu a biodiverzitu.
  • venovala sa práci na projektoch neziskových organizácií na ochranu vtáctva a netopierov a taktiež envirovýchove v rámci mimoškolského vzdelávania.
  • v súčasnosti poskytuje služby výroby a inštalácie búdok pre školské komplexy, taktiež odborné práce tzv. ekologického dozoru na stavbách s plánovanou alebo prebiehajúcou rekonštrukciou.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, Záhradnícka 19 / vstup voľný

Prednáška je financovaná z participatívneho rozpočtu mesta Prievidza v rámci projektu Záhrada v meste.

Mediálny partner: Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi