Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi

Jeseň je dar 2010

Jeseň je dar 2010

Príroda je neuveriteľne múdra a riadi sa svojimi zákonitosťami. Každé ročné obdobie má svoje krásy a očarúva nás. Jar symbolizuje zrod a začiatok života. Leto prekvapuje svojou nádherou tepla a kvitnúcich kvetov a jeseň zas svojimi darmi plodov. Aj ľudský život má svoje zákonitosti zrodu, čírenia, plného života i dozrievania v zrelom veku.

Hoci mesiac október  bol  plný daždivých  jesenných dní,  slávnostná chvíľa podujatia Jeseň je dar 2010 zažiarila ako kvapka dažďa na zmoknutom liste, keď naň zasvieti slniečko. Nuž aj jeseň má svoje pekné dni. Jeseň je krásna, jeseň je dar

Tak ako každoročne sa seniori stretli v obci Zemianske Kostoľany. Na 12. ročníku, ktorý sa konal pod záštitou predsedu TSK  MUDr. Pavla Sedláčka, MPH,  sa zúčastnili: Zemianske Kostoľany, Bojnice, Horná Ves, Pravenec, Veľká Lehôtka, Sebedražie, Kanianka, Bystričany, Kocurany, Nedožery-Brezany, spevácka skupina Rozlet z Prievidze, Opatovce nad Nitrou, Nováky, Horné Vestenice , spevácka skupina Radosť z Prievidze, Prievidza - časť Necpaly, Tužina, Dolné Vestenice, Hradec, Oslany.

V úvode sa seniorom prihovoril pán PaedDr. Jozef Božík, PhD. - podpredseda Trenčianskeho samosprávneho kraja, Ing. Jozef Mikloš - predseda JDS v Trenčíne, Ing. Miroslav Kmeť - predseda okresnej organizácie JDS v Prievidzi a pani Ing. Helena Kovačová - starostka obce Zemianske Kostoľany.

Tohtoročný program bol opäť rôznorodý. Diváci mali možnosť vidieť úsmevné scénky, spomienky na mladosť, ľudové piesne, ľudové rozprávačstvo, prednes poézie i z vlastnej tvorby.

Na záver podujatia, riaditeľka Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi Mgr. Ľudmila Húsková ocenila účinkujúcich seniorov pamätným listom a obrazom maľovaným na skle, ktorý im bude pripomínať túto vzácnu chvíľu.

Fotogaléria

25 fotografií