Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi

Rok 2020

2. 2. 2020 / Tango Quartetto Re Campo

História del tango - hudobný príbeh od počiatkov tanga z 20. a 30. rokov minulého storočia cez svetoznámeho Astora Piazzollu až po súčasné, osobité tangové kompozície Petra Zámečníka.


 

28. 6. 2020 / Invention Quartet

Vo svojom koncertnom repertoári sa teleso orientuje na diela spájajúce vážnu klasickú hudbu s prvkami jazzu, populárnej a tanečnej hudby, ako aj typických výrazných elementov španielskej a latinsko-americkej kultúry.

Jednou z priorít Invention Quartet je prezentácia tvorby slovenských autorov, napr. Egona Kráka, Josepha Kolkovicha, či Petra Špiláka, ktorí tomuto telesu venovali originálne diela multižánrového ladenia.


 

9. 8. 2020 / Musica Temporis - ZRUŠENÉ

Plánovaný koncert sa neuskutočnil kvôli opatreniam proti šíreniu koronavírusu COVID-19.

Diela velikánov svetovej klasickej hudby, ako aj diela samotných interpretov – Mateja Tkáča (violončelo) a Marty Gáborovej (klavír).


 

27. 9. 2020 / Ensemble Thesaurus Musicum

Hudobné zoskupenie  sa špecializuje na hudbu v období renesancie a baroka, ktoré hudobníci prinášajú na historických hudobných nástrojoch.


 

22. 11. 2020 / Cappella Istropolitana Kvintet/ aj online koncert

Sláčikové kvinteto komorného súboru mesta Bratislava Cappela Istropolitana. Cappella Istropolitana patrí k prominentným európskym komorným orchestrom.

Program pozostával z diel slovenských aj svetových skladateľov vážnej hudby Ilju Zeljenku, Lucie Chuťkovej, Bélu Bartóka a Antonína Dvořáka.


 

6. 12. 2020 / Elegance 

Spevácke kvarteto tvoria profesionálne sólové speváčky a hlasové pedagogičky, ktoré majú za sebou niekoľkoročnú prax v rôznych kultúrnych inštitúciách (Štátna opera Banská Bystrica, Konzervatóriá a iné umelecké školy).