Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi

Prezentácia publikácie „Husák v odboji a SNP 1938 – 1945“

Prezentácia publikácie „Husák v odboji a SNP 1938 – 1945“

Termín: 24.10.2017, 17:00

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi a vydavateľstvo Marenčin PT Vás srdečne pozývajú na prezentáciu knihy v utorok 24. októbra 2017 o 17:00 v Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi na Záhradníckej ulici 19.

 

 

 

  • Knihu uvedú autori Tomáš Černák, Martin Mocko a vydavateľ Albert Marenčin.
  • Moderuje Mgr. Ľudmila Húsková.
  • Po prezentácii knihy Vás srdečne pozývame na malé občerstvenie a čašu vína.

 

O knihe

Slovenské národné povstanie vynieslo mladého právnika Gustáva Husáka prvýkrát do sfér vysokej politiky, v ktorej sa s prestávkami udržal až do decembra 1989. Jeho životné osudy v rokoch 1939 - 1945 i cesta k organizácii Povstania boli plné zvratov či splnených i nesplnených ambícii.

Životný príbeh ambiciózneho advokátskeho koncipienta, ktorý sa v rokoch druhej svetovej vojny musel vyrovnávať s nástrahami ilegálnej činnosti a nepochopením vo vlastných radoch, čo viedlo až k jeho dočasnému rozchodu s komunistickým odbojom. Husákov profesijný rast i kontakty s predstaviteľmi vládnuceho režimu a návrat k ilegálnej činnosti vyvrcholili prípravami Povstania. Stal jednou kľúčových postáv SNP, čo mu prinieslo pozornosť i rešpekt predstaviteľov zahraničného odboja a po skončení vojny vysoké štátne a stranícke funkcie. Po potlačení Povstania odchádza do hôr Nízkych Tatier, kde takmer prišiel o život a len s veľkou dávkou šťastia sa dostal do kontaktu s Červenou armádou.

Zdroj: www.martinus.sk

Prezentácia knihy - pozvánka

Miesto konania

Sála RKC v Prievidzi

Zabezpečuje

Mgr. Ľudmila Húsková; bližšie informácie: 046 / 512 18 10; ludmila.huskova@rkcpd.sk

Organizátor

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi

Fotogaléria

5 fotografií